Sakko Holding een na snelst groeiende grote onderneming in Noord Brabant!

Woensdag 24 november jl. zijn in Het Grand Theater in Breda de FD Gazellen Awards 2015 uitgereikt voor de provincies Noord-Brabant en Limburg. Aan Sakko Holding werd een Award uitgereikt in de categorie Groot (omzet minimaal €30 mln.). Sakko Holding is in deze categorie als 2e geëindigd in Noord Brabant! Hiermee mag Sakko Holding zich voor de 1e keer een FD Gazelle noemen, een onderscheiding voor de snelst groeiende bedrijven van Nederland.

 

Over de FD Gazellen

Nederland telt in 2015 bij elkaar 490 FD Gazellen, waarvan 81 in de provincie Noord-Brabant. Voor Noord-Brabant zijn deze als volgt onder te verdelen: 37 Awards in de categorie Klein

(€100.000 tot 2 mln), 34 Awards in de categorie Middelgroot (€2 mln tot €30mln) en 10 Awards in de categorie Groot (minimaal €30 mln). Met deze onderscheidingen zetten het Financieel Dagblad en ABN Amro de snelstgroeiende topondernemers in de spotlight. De FD Gazellen dragen sterk bij aan de werkgelegenheid en het herstel van de Nederlandse economie. De Gazellen zijn zoals gezegd verdeeld in drie categorieën en over 6 regio’s. Het is het 12e jaar dat het FD deze verkiezing organiseert.

 

Strenge criteria FD Gazellen

Niet iedereen ontvangt zomaar een FD gazellen Award. Er zijn een aantal strikte voorwaarden waaraan een bedrijf moet voldoen. Om mee te kunnen dingen naar een FD Gazellen Award moeten bedrijven financieel gezond zijn en een jaarlijkse omzetgroei van minstens 20% over de afgelopen 3 jaar realiseren.

 

Reactie directie Sakko Holding

Algemeen directeur Stephan Mangnus geeft als reactie: “We zijn erg trots op deze FD Gazellen Award en op onze tweede plaats! Het is voor ons een bevestiging dat we op de goede weg zijn. Na de verkoop in 2005 van een netwerk van een 90-tal tankstations aan Tamoil Nederland hebben we eigenlijk een nieuwe start gemaakt met onze onderneming. Het winnen van deze FD Gazellen Award is voor ons dan ook een bekroning voor hetgeen we de afgelopen jaren hebben gerealiseerd. Sakko is inmiddels in de brandstoffen-en smeermiddelen marktopnieuw de top 15 van Nederland qua volume binnengedrongen. Onze ambitie is verder te groeien en een top 10 positie in te nemen. Pijlers voor deze groei zijn een verdere uitbreiding van het aantal stations in eigen beheer naar een 50-tal locaties en een vergroting en daarmee ook verdichting van ons B2B klantenbestand.”