Sakko tankstations
HOGE KWALITEIT! LAGE PRIJS! ELKE DAG!
Alle locaties

BENZINEPRIJS DAALT: BIJ SAKKO STEENBERGEN TANK JE HET GOEDKOOPST

Wie aan de grens woont, of daar in de buurt werkt, is goedkoper uit bij onze zuiderburen. Daar schommelen de benzineprijzen rond de 1,65 euro voor een liter Euro95. Een slordige 30 center minder dan bij de gemiddelde pomp in West-Brabant. Een voordeel van 15 euro op 50 liter.

Maar voor wie niet wil omrijden, bieden ongeveer tien pompen tussen Dinteloord en Putte uitkomst. Daar ben je volgens de site van online autoleasebedrijf DirectLease, het goedkoopst uit. Als meetmoment is maandag 13 december 16.00 uur genomen.

Steenbergen het voordeligst
In Steenbergen betaal je verreweg het minst. Aan de onbemande pomp van Sakko aan de Franseweg, vul je de benzinetank voor 1,839 per liter. Ook bij de Tango-pomp aan de Koperslagerij en de Tamoil aan de Wipstraat betaal je dat bedrag. Bergen op Zoom noteert 1,909, net als bij Sakko. De Meeuw in Hoogerheide idem.

Hoe de Bergse tankstation exploitant Sakko de prijs zo laag kan houden? ,,Wij hebben de pomp in Steenbergen net overgenomen”, zegt Stephan Mangnus van Sakko. ,,Zie het als een openingsactie. Maar wij hebben ook onze eigen opslag, logistiek en tankwagens. De lijnen zijn kort, zo houden wij de prijzen laag.”

Nu de olieprijs daalt, betekent dat nog niet dat we dat meteen merken aan de pomp. ,,De prijs van brandstof is van zoveel factoren afhankelijk”, zegt Mangnus. ,,Krijgen we een koude winter, of juiste een warme? Wat doen de coronamaatregelen. De effecten daarvan zien we direct terug aan de pomp.”

Sinds het thuiswerken heeft hij de afzet met 10 procent zien dalen ten opzichte van oktober.

Bron: BN de Stem

Naar overzicht