Zakelijke tankpas
BESPAAR OP UW ZAKELIJKE BRANDSTOFKOSTEN
Vraag een pas aan

DE 8 REDENEN WAAROM HVO DIESEL DE MEEST DUURZAME DIESEL VAN DIT MOMENT IS

HVO (‘Hydrotreated Vegetable Oil’) is de meest duurzame brandstof van dit moment en is dé ideale brandstof voor iedereen die zijn of haar huidige dieselwagenpark vanaf morgen wil verduurzamen. Waarom? Wij geven u 8 redenen.

1. VOLLEDIG FOSSIELVRIJ

Gewone dieselbrandstof wordt geproduceerd uit fossiele aardolie. Dat ligt bij HVO diesel anders. HVO wordt gemaakt van afgewerkte plantaardige oliën of restafval zoals dierlijke vetten. Er zit geen druppel van fossiele oorsprong meer in.

2. HERNIEUWBARE GRONDSTOFFEN

HVO wordt gemaakt van hernieuwbare grondstoffen zoals afgewerkte plantaardige oliën (bv. frituurvet). Deze kunnen steeds opnieuw gewonnen worden en raken dus nooit op – in tegenstelling tot fossiele olie. Ook belangrijk is dat het om afgewerkte oliën gaat, met andere woorden afvalproducten die nu een tweede leven krijgen als brandstof. Hernieuwbaar en circulair dus!

3. 90% CO2-REDUCTIE

Omdat HVO wordt gemaakt uit hernieuwbare grondstoffen, is de Well-to-Wheel CO2-uitstoot maar liefst 90% lager dan ten opzichte van fossiele dieselbrandstof. Tank-to-Wheel bedraagt de CO2-reductie zelfs 100%! Het gebruik van HVO draagt dus positief bij aan het tegengaan van klimaatverandering.

4. MINDER FIJNSTOF, STIKSTOF EN ROET

Tijdens het verbrandingsproces in de motor, komen uitlaatgassen vrij. HVO bestaat hoofdzakelijk uit parafine moleculen. Deze verbranden veel schoner dan de aromaten die je in reguliere diesel terugvindt. Dit verlaagt de uitstoot van fijnstof met 33%, stikstof met 9% en roetdeeltjes met 30%.

5. BIOLOGISCH AFBREEKBAAR

HVO diesel is biologisch afbreekbaar. Resten van HVO worden door de bodem zelf afgebroken, zonder blijvende schade aan de bodem. Ideaal als u bijvoorbeeld werkzaam bent in de bos- of tuinbouw en per ongeluk brandstof morst.

6. GEURLOOS

HVO is nagenoeg geurloos. Geen vervelende dieselgeurtjes meer voor uw medewerkers en omwonenden.

7. BEVAT 50% MINDER ZWAVEL

HVO diesel bevat minimaal 50% minder zwavel dan fossiele diesel – en dat is heel goed nieuws voor de luchtkwaliteit en het milieu!

8. ISCC-EU GECERTIFICEERDE GRONDSTOFFEN

De grondstoffen voor HVO zijn ISCC-EU gecertificeerd. Dit betekent dat ze voldoen aan de Europese Richtlijnen voor de productie en verwerking van biomassa. Er wordt strikt gecontroleerd op duurzame productie, beheer, traceerbaarheid (documentatie) en broeikasgasreductie van de gebruikte grondstoffen.

 

Naar overzicht