Zakelijke tankpas
BESPAAR OP UW ZAKELIJKE BRANDSTOFKOSTEN
Vraag een pas aan

HVO (HYDROTREATED VEGETABLE OIL)

HVO (HYDROTREATED VEGETABLE OIL)

HVO – Hét fossielvrije, hernieuwbare en emissie-arme alternatief voor diesel

Wilt u graag de impact van uw dieselvoertuigen op het klimaat en leefomgeving per direct enorm reduceren? Dat kan heel eenvoudig met de nieuwe dieselsoort HVO! HVO staat voor “Hydrotreated Vegetable Oil” en is de meest duurzame dieselbrandstof op dit moment. Deze diesel wordt gemaakt van afgewerkte plantaardige oliën en restafval zoals dierlijke vetten. Hierdoor is HVO een volledig hernieuwbaar, fossielvrij en emissie-arm alternatief voor traditionele diesel.

Rijden op HVO diesel biedt enorme voordelen op het gebied van duurzaamheid. Denk aan een zeer hoge CO2-reductie van maar liefst 89% en een veel lagere uitstoot van schadelijke emissies zoals fijnstof, NOx, roet en zwavel. Hierdoor is het uitstekend geschikt voor werkzaamheden in gesloten ruimtes of drukbevolkte omgevingen. Bovendien is HVO vrijwel geurloos en volledig biologisch afbreekbaar.

Dit product is vanwege de reductie op CO2-, fijnstof-, stikstof en zwaveluitstoot erg interessant bij overheidsaanbestedingen, waarbij in aanbestedingen vaak wordt gewerkt met MKI waarden.

DUURZAME VOORDELEN VAN HVO DIESEL

  • Volledig fossielvrij
  • Zeer lage CO2-uitstoot (maximaal 89% t.o.v. diesel)
  • Minder uitstoot van fijnstof, roet en NOx
  • Bevat vrijwel geen zwaveldeeltjes en aromaten
  • Biologisch goed afbreekbaar

HVO is een hele zuivere en technisch hoogstaande dieselbrandstof. Het bevat vrijwel geen vervuilende bestanddelen zoals olefines (alkenen) en aromaten, waardoor het in de motor schoner verbrandt en dus minder emissies genereert dan conventionele diesel. Ook heeft HVO een zeer hoog cetaangetal van >70, wat ook weer gunstig is voor de verbrandingskwaliteit en emissie-uitstoot.

Overstappen naar HVO is heel eenvoudig. Een groot voordeel is dat dieselvoertuigen geen technische aanpassingen nodig hebben voor het gebruik van HVO. Bovendien kan deze diesel probleemloos langdurig opgeslagen worden zonder verlies van kwaliteit.

PUUR OF GEBLEND

HVO kan zowel puur als geblend met fossiele diesel gebruikt worden. HVO100 (= 100% ofwel puur gebruik) heeft uiteraard de grootste duurzaamheidsvoordelen en voldoet aan de EN15940 specificatie voor paraffinische dieselbrandstof. Voordeel van HVO20 (= 20% HVO geblend met 80% diesel B0) is dan weer dat het voldoet aan de EN590 norm voor conventionele dieselbrandstof, en dus zorgeloos in alle dieselvoertuigen kan worden gebruikt.

Sakko beschikt via OBOT over een eigen brandstofopslagdepot waar blends van HVO20 tot HVO100 geleverd kunnen worden. We kunnen daarmee kortom HVO20, HVO30, HVO40, HVO50 of HVO100 tegen de scherpste prijzen leveren! Neem contact op en laat u verrassen door onze scherpe prijsstellingen!

ISCC GECERTIFICEERD

ISCC is een certificatieschema voor het aantoonbaar beheren van duurzame biomassa. Dit certificatieschema is gebaseerd op de Renewable Energy Directive 2009/28/EG. Sakko Commercial Bv/ OBOT BV is ook ISCC gecertificeerd en wordt jaarlijks geaudit.

Informatie
Voor meer informatie of een offerte kunt u contact opnemen met ons via 0164-271020 of via info@sakkocommercial.nl.

Naar overzicht