SAKKO NEEMT A. VAN DER HOF’s DRAAD- EN KABELFABRIEK OVER

SAKKO NEEMT A. VAN DER HOF’s DRAAD- EN KABELFABRIEK OVER

 

Per 1 juli 2021 neemt Sakko Holding 100% van de aandelen in A. van der Hof’s Draad- en Kabelfabriek B.V. over en zorgt daarmee voor een verdere verbreding van haar activiteiten.

 

A. van der Hof’s Draad-en Kabelfabriek is opgericht door Anton van der Hof, voortgezet door zijn zoon Ton van der Hof en is sinds 1934 succesvol totaalleverancier van hoge kwaliteit zwakstroomkabels. Naast standaardproducten richt het bedrijf zich op de nichemarkt voor speciaal kabels. De onderneming is gestart in Zwijndrecht, maar is inmiddels al meer dan 25 jaar gevestigd in Roosendaal waar het beschikt over kantoren en productiefaciliteiten op een terrein van 3 hectare.

 

Aangezien Ton van der Hof inmiddels de respectabele leeftijd van 90 jaar heeft bereikt en hij de toekomst van het personeel en het bedrijf veilig wilde stellen, is hij op zoek gegaan naar een partij die zijn bedrijf wilde voortzetten en begeleiden naar een volgende fase. Dat bedrijf heeft hij gevonden en is Sakko Holding uit Bergen op Zoom.

 

Sakko Holding heeft haar activiteiten de afgelopen 10 jaar sterk verbreed met naast de brandstoffen- en smeermiddelen leveranties en exploitatie van tankstations thans o.a. ook activiteiten (via dochterondernemingen) in laadvoorzieningen voor elektrische voertuigen (Orange Charging), de productie en verkoop van elektrische steps (Orange Ventures) en de productie, inkoop, verkoop en verhuur van tijdelijke kantoor- en woonruimte (Orange Cabins & Rental Group). De activiteiten van A. van der Hof’s Draad-en Kabelfabriek sluiten volgens Sakko Holding prima aan bij de activiteiten van Orange Charging en versterken elkaar. Orange Charging zelf wil de komende paar jaar minimaal duizend laadpunten op strategische locaties in Nederland, België en Duitsland realiseren, waarbij er voor zowel de aansluitingen van de laadpalen als de laadpalen zelf kabels benodigd zijn.

 

De Europese markt voor de productie en plaatsing van laadpalen zal de komende jaren met de sterke toename van het aantal elektrische voertuigen fors groeien. Aangezien Orange Charging in deze markt o.a. contacten heeft met netbeheerders, installatiebedrijven en fabrikanten van laadpalen, zijn er voor A. van der Hof’s Draad-en Kabelfabriek mogelijkheden om ook in dit segment een behoorlijke positie in te nemen.

 

De activiteiten zullen worden voortgezet onder de naam A. van der Hof’s Draad- en Kabelfabriek, waarbij Orange Charging ook op de locatie in Roosendaal gehuisvest zal worden. De komende maanden zal door Sakko Holding en het management van A. van der Hof’s Draad- en Kabelfabriek worden beoordeeld welke investeringen nodig zijn om de productiemogelijkheden verder te optimaliseren. Bij A. van der Hof’s Draad-en Kabelfabriek werken momenteel een 25-tal medewerk(st)ers.