Sakko tankstations
HOGE KWALITEIT! LAGE PRIJS! ELKE DAG!
Alle locaties

WATTS IN STORE EN ORANGE CHARGING LANCEREN SWITCH CHARGING

Batterij is de oplossing voor lange wachttijden bij netverzwaring en slim alternatief om hoge investeringen te voorkomen.

Watts In Store en Sakko’s zusteronderneming Orange Charging lanceren het nieuwe laadconcept Switch Charging. De laadoplossing is vernieuwend door de combinatie van een batterij met een snellader in leasevorm. Het eerste systeem dat is opgeleverd bij het tankstation van Sakko Commercial in Standdaarbuiten is een Ecotap 60kW snellader in combinatie met een batterijcontainer. Het doel is om de locatie te testen op de bezetting van de snellader, voordat de tankstationondernemer forse investeringen doet in een netverzwaring.

Het unieke concept biedt de mogelijkheid om een locatie te testen. De investering in bijvoorbeeld de netverzwaring is onherroepelijk, ook als de bezetting tegenvalt. Eén van de andere mogelijkheden van dit concept is een overbrugging van de periode tot een netverzwaring is uitgevoerd. Dankzij de inzet van de batterij kan direct voldoende vermogen worden geleverd. Dus geen hoge investeringen vooraf en men zit niet vast aan een batterij of laadpaal die men later wellicht niet nodig blijkt te hebben.

Willem van der Heijden van Watts In Store: “Wij zijn al jaren actief op gebied van zonnepanelen en hebben ons de afgelopen tijd gespecialiseerd in batterijopslag. Met de toenemende opwekking van hernieuwbare energie zien we steeds meer toepassingen en behoefte aan energieopslag komen. Zo ook in de combinatie batterijopslag met (snel)laden. We merken daarnaast dat er behoefte is aan een tijdelijke oplossing via batterijopslag, al dan niet middels een lease-vorm. Samen met Orange Charging, leverancier van laadvoorzieningen, hebben we een concept ontwikkeld waarbij wij een flexibele laadoplossing bieden. Onze klanten kunnen de batterij met 1 of meerdere (snel)laders van ons huren voor een vooraf afgesproken periode. Rekening houdend met de kosten voor de verplaatsing en installatie gaan we uit van een minimale huurperiode van 6 maanden. Uiteraard is maatwerk altijd mogelijk in overleg.”

Jasper Boogert van Orange Charging is met Willem in gesprek geraakt over het gezamenlijk uitrollen van dit concept. Jasper: “We merken dat er veel interesse is in ons concept. We zijn in gesprek met bedrijven in diverse sectoren. Dit zijn logistiek dienstverleners die contracten hebben voor een vooraf vastgestelde periode en van plan zijn het wagenpark te elektrificeren zonder te investeren in een eigen trafostation, maar we spreken ook met een aantal partijen in de tankstationbranche. Voor tankstations kan het zeker nuttig zijn om eerst voor een periode van 6 tot 12 maanden een opstelling van Switch Charging te plaatsen om zo te beoordelen hoeveel de laders daadwerkelijk worden gebruikt. Ook voor locaties waar het niet mogelijk is om een zwaardere aansluiting te krijgen kan een permanente oplossing met een batterijcontainer een prima alternatief zijn.”

Willem: “Het voordeel van de batterij-inzet is niet alleen dat de kosten van de netaansluiting lager zijn, maar men kan ook direct starten met laden. De wachttijden tot een netverzwaring gerealiseerd wordt lopen op. Dankzij onze oplossing kan men de periode tot de netverzwaring overbruggen. Momenteel zijn we onze vloot batterijen fors aan het uitbreiden. De eerste projecten zijn inmiddels gerealiseerd. Onze ambitie is om Switch Charging naast de Nederlandse markt ook zo snel mogelijk op de Belgische en Duitse markt te introduceren.”

 

Naar overzicht