OUD-BEIJERLAND KRIJGT EERSTE DUURZAME TANKLOCATIE VOOR DIESELRIJDERS

Dieselrijders kunnen nu duurzame brandstof tanken bij tanklocatie Sakko Oud-Beijerland!

 

Bergen op Zoom, Amsterdam, 9 april 2018 – GoodFuels, marktleider op het gebied van écht duurzame biobrandstoffen, start vandaag met de verkoop van haar duurzame dieselvervanger GoodFuels20 in Oud-Beijerland. Dieselrijders kunnen nu duurzame brandstof tanken bij tanklocatie Sakko, Admiraal de Ruyterstraat 25 in Oud-Beijerland. GoodFuels20 is een duurzaam alternatief voor traditionele fossiele diesel en geschikt voor alle dieselmotoren. Zonder enige aanpassing van het voertuig wordt direct een fors lagere uitstoot van CO2, stikstofoxides en fijnstof gerealiseerd. De inzet van de duurzame dieselvervanger is de snelste en makkelijkste manier om te verduurzamen. De brandstof is te tanken via de blauwe slang. Het netwerk van openbare tankpunten met GoodFuels20 wordt komende tijd landelijk uitgebreid zodat duurzaam tanken voor zowel MKB als consument binnen handbereik is.

 

GoodFuels20: 20% fossielvrij, 18% CO2-reductie en betere luchtkwaliteit 

GoodFuels20 bestaat deels uit Hydrotreated Vegetable Oil, oftewel HVO, en mag niet verward worden met het oude biodiesel. De HVO van GoodFuels is een fossielvrije, kwalitatief hoogwaardige biobrandstof, gemaakt van afval- en reststromen die niet concurreren met de voedselketen en niet leiden tot ontbossing. Deze duurzame brandstof zorgt niet alleen voor een CO2-reductie, maar dankzij het terugdringen van schadelijke uitlaatgassen ook voor een betere luchtkwaliteit. Dit effect is het sterkst bij oudere motoren. GoodFuels wil het percentage HVO in de komende jaren op laten lopen van 20% naar 100%.

 

Ondernemers verduurzamen

De meeste bedrijven willen graag verduurzamen, maar kunnen niet van de ene op de andere dag hun wagenpark vernieuwen. Dit geldt in het bijzonder voor het zwaardere wegvervoer, dat voorlopig is aangewezen op dieselmotoren. Voor deze bedrijven zijn geavanceerde biobrandstoffen een belangrijk duurzaam alternatief voor fossiele diesel. Hiermee is het wel mogelijk om direct een forse milieuwinst te realiseren. Dankzij het netwerk van tankstations met GoodFuels20 (in combinatie met de GoodFuels-tankpas) kunnen bedrijven nu eenvoudig overstappen op fossielarme brandstof. 

 

Tanklocaties met ‘de blauwe slang’

De duurzame dieselvervanger is op deze locaties goed herkenbaar aan de blauwe slang. Omdat GoodFuels20 geschikt is voor alle dieselmotoren, kunnen ook particulieren nu aan de pomp kiezen voor duurzaam. GoodFuels20 kan gewoon bij getankt worden ook als is de tank met conventionele diesel nog niet leeg. Via de website www.goodfuels.nl is er meer informatie beschikbaar.

 

Stephan Mangnus, directeur Sakko Tankstations: 

“Verduurzamen móet en wij hebben ervoor gekozen om dit met GoodFuels te doen. De hoge kwaliteit en de échte duurzaamheid van de biobrandstoffen van GoodFuels hebben daarbij de doorslag gegeven. Wij zijn er trots op dat we onze klanten in Oud-Beijerland GoodFuels20 kunnen aanbieden.”

 

Willem van Waes, manager retail GoodFuels Road & Rail:

“Brede beschikbaarheid van GoodFuels20 is een belangrijke stap richting onze uiteindelijke ambitie: een fossielvrije wereld. Bedrijven, gemeenten en de consument die afhankelijk zijn van openbare tankstations kunnen nu heel eenvoudig hun ecologische voetafdruk verminderen. Ik ben ervan overtuigd dat velen hun weg naar ‘de blauwe slang’ zullen weten te vinden.”

 

Over GoodFuels

GoodFuels is marktleider op het gebied van ontwikkeling en wereldwijde distributie van geavanceerde duurzame biobrandstoffen. De brandstoffen (HVO bijvoorbeeld, of duurzame marine diesel en stookolie) worden geleverd aan alle transportsectoren waarvoor het de beste en snelste optie is om te verduurzamen, zoals de zeevaart, zwaar wegtransport, spoorvervoer, binnenvaart en de bouw. Bedrijven kunnen zo een CO2-reductie tot wel 90% realiseren (well-to-wheel) en daarmee hun ecologische footprint sterk verlagen. De fossielarme en fossielvrije dieselvervangers van GoodFuels zijn direct inzetbaar. Dit betekent dat ze zonder aanpassingen aan motoren zijn te gebruiken (‘drop-in’).

 

Alle brandstoffen van GoodFuels worden gemaakt van afval- en reststromen en voldoen aan de zwaarste duurzaamheidseisen. GoodFuels voldoet aan de RSB-standaard en beschikt over een onafhankelijke duurzaamheidsboard, bestaande uit leidende NGO’s en academici. Deze board adviseert over de duurzaamheid van de individuele brandstoffen. GoodFuels is onderdeel van de GoodNRG groep. goodfuels.com